Прем'єра перформансу "Химерні казки пана Шенберга" Богдана Поліщука

16 oct 2024

Запрошуємо на прем’єру театрального перформансу "Химерні казки пана Шенберга" художника та режисера Богдана Поліщука💙

👱🏼‍♂️🎵Перформанс натхненний і присвячений постаті Арнольда Шенберга.
💬"Арнольд Шенберг втілює в собі буремну епоху, яка немов повторюється в наш час по спіралі. Створюючи цей перфоманс, ми говоримо про себе, про наше суспільство, надихаючись сміливістю композитора-реформатора, мультидисциплінарністю його творчих пошуків і філософією гри яка наскрізь проймає його мистецтво." - Богдан Поліщук.

⚠️✨Ми не можемо назвати це виставою, радше - провокація до гри, занурення в світ, де реальність перестає визначати правила.
🌀Це територія сюрреалістичного експерименту, невеличкий світ, в якому переплітається музика, слово, танець і, звичайно ж, гра. Запрошуємо стати не лише глядачами, але й перформерами цієї химерної дії.
❓То хто ж такий пан Шенберг і чому ми сьогодні звертаємось до його творчості?
🎶🎼🎵Це австрійський культовий композитор реформатор світової музики початку 20 століття, також саме з його ім’ям пов’язують виникнення й розвиток додекафонії. Крім того затятий винахідник і потужний художник.
🎊Цьогоріч у світі відзначають 150 річний ювілей Арнольда Шенберга.
🫴🏼Його вплив не оминув і Україну. Певним поштовхом і натхненням музика Шенберга послужила і для знакового українського композитора Бориса Лятошинського. Цікаво, що кілька років Шенберг був викладачем і першої української жінки-композиторки Стефанії Туркевич.
🖼Створення перформансу — це спроба відійти від рамкового сприйняття музичної спадщини лише в академічних залах консерваторій та філармоній. Тут поєднається музика, сучасний танець, театральна дія й візуальне мистецтво. Гра як стан і як процес - є основою нашого перформансу. Ми запрошуємо поринути в химерний світ казок, казок для дорослих, в якому гра об’єднає перформерів і глядачів.

👁‍🗨Команда проєкту👁‍🗨
Богдан Поліщук – автор проєкту, режисер
Олена Поліщук – художниця
Акім Зварич – композитор, перформер
Марія Шурхал – хореографка, перформерка
Варвара Турта –перформерка

📍Театр Курбаса
📅 31.10.24, початок о 18:00
🕛 Тривалість - 40 хв
🎟 Купити квитки можна за цим посиланням

🔔Проєкт реалізується ГО “Галерея сценографії” Галерея Сценографіїу партнерській співпраці з ГО Студія Фугу / PUC - Pop Up Collective (Відень, Австрія) в межах грантової програми Per Forma, яку здійснює платформа Kyiv Contemporary Music Days за підтримки Performing Arts Fund NL та Міністерства освіти, культури та науки Нідерландів для розвитку сектору перформативних мистецтв в Україні

♯♭