Наркіс | Онлайн-трансляція

05 may 2020

НАРКІС
Катавасія за мотивами прадавньої єгипетської притчі, текстами Григорія Сковороди та давніми духовними напівами.

І знову Григорій Сковорода! Цього тижня ми покажемо дуже особливу відеоверсію, адже запис було здійснено в день прем'єри, яка відбулась в січні 2005 року.

"Пізнай самого себе". Така суть, животворна ідея вистави.
"У «Наркісі», одному з перших творів Г. Сковороди, людина розгядається як мікрокосмос, який відтворює макрокосмос, тобто Всесвіт. Не можна пізнати світу, не пізнавши себе. Пізнати себе означає пізнати себе як цілість матеріального і духовного в собі, яка хоч і суперечлива, а проте єдина. Звідси – етика життя, за якою щастя досягається ані самими мирськими насолодами, ані суворим аскетизмом. Очевидною є духовна вертикаль, яка пронизує буття в його матеріальному вияві, тобто в горизонтальному вимірі – мить у вічності – наскрізна тема бароко, концептуальний образ вистави".
Надія Кондур, «Просценіум»

Онлайн-трансляція відеоверсії вистави "Наркіс" відбудеться 8 травня о 19:00:
*на нашій Fb-сторінці;
*на нашому Youtube-каналі

Перед показом вистави також на нашій Fb-сторінці і Youtube-каналі о 18:40 ми продовжимо серію інтерв'ю "Бесіди за лаштунками" із засновником та головним режисером Театру Курбаса Володимиром Кучинським. Цього разу він розповість про створення вистави "Наркіс", про актуальність матеріалу та про багато інших цікавих речей.

Приємним бонусом буде те, що після трансляції, відео залишиться доступним для перегляду на нашому Youtube-каналі в розділі "Відеоретроспектива".

Тривалість - 1 год.

Постановка — Володимир Кучинський
Художник — Володимир Кауфман
Костюми — Наталка Шимін

Діють:
Наркіс — Андрій Водичев
Лука — Олег Стефан
Клеопа — Микола Береза
Філон — Тамара Ґорґішелі
Памва — Олег Онещак, Андрій Селецький

♯♭