ЗАХАР БЕРКУТ | Прем'єра

12 dec 2022

Довгоочікувана прем'єра цієї зими!

Вже 28 та 30 грудня в Театрі Курбаса вистава “Захар Беркут” за Іваном Франком.

“Здається мені, наше дотеперішнє спокійне життя пропало безповоротно… Сьогодні ми стоїмо на розстайній дорозі, сьогодні нам прийдеться вибрати: сюди чи туди. Тож годиться нам добре вияснити собі той вибір і те місце, на котрім ми стоїмо тепер!”

«Захар Беркут» - повість Івана Франка про боротьбу у XIII столітті жителів Тухольщини проти нашестя монголів. Це культовий твір українського класика, знаковий для українців, має зазвучати для нас по новому, через призму сьогоднішньої війни з росією.

Для всіх нас зараз постає питання, де знайти силу, щоб перемогти ворога. Сильнішого, більшого, жорстокого та безумного. І у Франковому «Захарі Беркуті» ми, сьогоднішні, можемо розгледіти певну формулу перемоги. Наша сила криється в звернення до свого коріння, усвідомленні нашої української ідентичності, єдності та любові до рідної землі.
Шлях до Перемоги складний, проте ми його подолаємо!

Режисер - Андрій Приходько
Художник - Богдан Поліщук
Хореограф - Анатолій Сачівко
Композитор - Сусанна Карпенко

Проєкт «Захар Беркут - дух української Перемоги» реалізовано
у партнерстві із Домом Франка у Львові.
Профінансовано зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2022 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut та за підтримки Українського культурного фонду

♯♭