Презентація книги Андрія Гуменюка (Кельта) «Африка»

31 mar 2023

🎙 У вівторок, 11 квітня, о 18:00 запрошуємо львів’ян та гостей міста до Львівського театру ім. Леся Курбаса на презентацію книги Андрія Гуменюка «Африка». Модеруватиме подію поетеса, головна редакторка та співзасновниця «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка.

Львівський живописець Андрій Гуменюк (Кельт) із початком російсько-української війни облишив палітру й пішов доб­ровольцем на схід. Саме війна спонукала автора почати писати. «Африка» Андрія Гуменюка — це відверта розмова про війну. Так, саме «розмова». Таким словом автор визначив жанр цієї книги і доповнив її своїми ж ілюстраціями та світлинами з фронту. Тут немає вигаданих ситуацій і образів — все написано на реальних подіях, усі події прямо чи опосередковано пов’язані з війною. Це не репортаж подій, і часова послідовність тут відсутня, це чесна розповідь, як вона є, від очевидця.

Книга «Африка»: https://starylev.com.ua/knyga-afryka

Андрій Гуменюк (Кельт) — народився в 1957 році у Львові. У 1984 році закінчив Львівську національну академію мистецтв. Протягом 1986-2002 років був членом мистецького товариства «Шлях». Один із засновників у 1988 році Львівського театру ім. Леся Курбаса, де до початку війни пропрацював художником -постановником. Учасник Помаранчевої революції та Революції Гідності. З початком війни у 2014 році став волонтером, згодом парамедиком. З 2016 року — боєць Добровольчого батальйону ОУН.

♯♭