Вечір вистав проєкту «Говори тілом»

23 бер 2023

Платформа сучасного танцю презентує вечір вистав проєкту “Говори тілом”.
Сьогодні загроза існуванню України знову перестала бути фактом минулого, тому митці, хореографи, танцівники відчувають потребу осмислювати в своїх роботах виклики, з якими стикається кожен українець. Мова тіла і танець дають змогу говорити про найскладніше, для чого бракує слів.
Автори танцювальних вистав рефлексують над природою смерті та того, що мотивує нас боротись за незалежність, досліджують колективні травми українців, які заважають вийти на новий рівень розвитку.
В рамках події також відбудеться презентація YouTube-каналу ”Let the body speak”, на якому зібрані відеороботи українських танцівників та хореографів, створених під час війни.
Вистави презентуються як work-in-progress. Це означає, що вони ще знаходяться в процесі створення — зворотній зв'язок від глядачів впливає на їхній подальший розвиток.
Тривалість події: 2 год. з антрактом

Danse macabre. Безсмертний танок
Ця мініатюрна постановка народжена на перетині танцю, фізичного театру й музики. Переплетіння експериментальних пошуків із традицією, живе звучання колісної ліри та сучасний танець запропонують вам не тільки ефектну форму, але й важливі та глибокі сенси. Кругообіг, а головне — взаємозалежність Життя і Смерті, місце людини в цій одвічній круговерті — ось на чому зосереджується вистава. Дві перформерки на 30 хвилин занурять вас у химерний та одночасно чарівний світ сучасного танцювального театру.
Режисер та художник — Богдан Поліщук
Хореографка, перформерка — Леся Кекуатова
Лірниця, перформерка — Варвара Турта
Тривалість вистави: 30 хв.

Сліди
В основі роботи — ідеї К. Г. Юнга про колективне несвідоме. Наші дії в теперішньому обумовлені тим, що сталося в минулому, а наша поведінка — дзеркало попередніх поколінь. Зв’язок з ними не обмежується лише пам’яттю.
Вистава “Сліди” — це танцювальна візуалізація скутків психологічних травм, що зумовлені історичними трагедіями. Вони показують, як наша культура, наші відносини з людьми і наша доля можуть бути визначені минулим. Але варто пам’ятати, що ці відбитки також можуть стати ключем до того, як змінити сценарій нашого майбутнього.

Хореографка — Тетяна Знамеровська
Перформерки — Катерина Погорєлова, Тетяна Знамеровська
Композитор — Іван Гаркуша (John Hope)
Сценограф, художник з костюмів — Олег-Родіон Шуригін-Грекалов
Художниця зі світла — Світлана Змєєва
Тривалість вистави: 30 хв.

Захід організовано Платформою сучасного танцю (Україна) в рамках проєкту Говори тілом/Let the body speak за підтримки Британської Ради та Українського Інституту, в рамках Сезонів культури Велика Британія/Україна. Партнер проєкту лондонський творчий центр розвитку танцю The Place (Великобританія).

Квитки можна придбати у касі театру або онлайн за покликанням квитки

♯♭