ГОРИЗОНТИ КУРБАСА. Документальний аудіосеріал

11 жов 2023

З Режисерського щоденника Леся Курбаса:
🖋 “... побідить можна в хвилини найбільшого розвалу внутрішнього, і побідить при дуже несприятливих обставинах. Треба тільки уперто культивувати в свідомості певний імператив, зосередити на певний фокус усі свої сили і поступки: найнеможливіше буде осягнене. Тому, що мисль - сила найбільша в світі”.
Кисловодськ, 30 червня 1926 р.

2022 року до 135-ти річчя Леся Курбаса ми планували організувати фестиваль, присвячений Курбасу із святковим відкриттям 24 лютого. А також була запланована презентація виставки, де відвідувачі могли б прослухати уривки з Режисерського щоденника Леся Курбаса.
Та, на жаль, лютий був до надто лютим. Проте, ми не здались!

Попри дійсність війни, ми вирішили не полишати ідеї втілити проєкт, хоч і були змушені значно розширили наші “горизонти” та шукати нових ідей.

І вже сьогодні ми працюємо над реалізацією нової концепції проєкту “Горизонти Курбаса” за підтримки Goethe-Institut Ukraine та Auswärtiges Amt.

В грудні ми презентуємо документальний аудіосеріал “Горизонти Курбаса”, в якому будуть представлені архівні матеріали - Режисерський щоденник та вибрані статті і лекції Леся Курбаса з режисури та акторської майстерності.
А також будемо спілкуватись із професіоналами з театральної сфери, які розкриватимуть основні контексти та акценти часу, в якому жив і творив геніальний український режисер, знищений радянською владою.
Реліз аудіосеріалу відбудеться на платформі наших партнерів @Radio SKOVORODA та залишиться у вільному доступі на відкритих подкаст-платформах.

Лесь Курбас звучатиме голосом актора театру Андрій Водичев
Звукорежисер аудіосеріалу Олесь Коваль
Ведучий розмов Микола Набока

Художній керівник проєкту Андрій Водичев
Менеджерка проєкту Дарина Ольшанська
Комунікаційна менеджерка проєкту Олександра Шутова
SMM-менеджерка проєкту Олена Спас
Дизайнерка проєкту Катерина Дендюк

Фінансування здійснюється зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2023 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut. goethe.de

♯♭