ГОРИЗОНТИ КУРБАСА. УЧАСНИКИ ПРОЄКТУ

25 жов 2023

Будемо знайомити вас з нашими запрошеними учасниками проєкту “Горизонти Курбаса”!

▪️ Микола Набока - актор Театру «Нафта», засновник Студії Фізичного Театру, викладач з руху в Харківській Школі Архітектури та ЛНУ ім. Івана Франка, випускник Школи Жака Лєкока (École internationale de théâtre Jacques Lecoq) та ірландської театральної академії (The Lir Academy).

Наш вибір був невипадковий, адже Микола давно досліджує діяльність Курбаса і навіть став ініціатором перевидання книги “Філософія театру” Леся Курбаса та співтворцем виставки “Курбас.Майстерні” у 2022 році. Тож, це точно наша Людина!

Миколу ми запросили бути ведучим нашого документального аудіосеріалу “Горизонти Курбаса”, а саме його подкастингової частини, де спілкуватиметься із запрошеними театрознавицями і дослідницями (невеличкий спойлер 🫢) про Курбаса, його діяльність, зокрема в контексті представлених в аудіосеріалі епізодів із Режисерського Щоденника та вибраних статей Курбаса.

“Мене одразу захопили і вразили тексти режисера, у яких він ділиться тим, як бачить світ, Україну, театр, майбутнє; як він пробує це змінювати, як спілкується з акторами, які сумніви він має на шляху.
Переживання й виклики, з якими стикається Курбас, дуже схожі з нашими нинішніми. Тож це цінна література митця, який працював у часі турбулентності, зараз це дуже відгукується”.

🔸Фінансування здійснюється зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2023 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut. goethe.de

♯♭