ГОРИЗОНТИ КУРБАСА. УЧАСНИКИ ПРОЄКТУ

01 лис 2023

Пропонуємо Вам познайомитися з нашою запрошеною експерткою проєкту “Горизонти Курбаса”, давньою подругою Львівського театру імені Леся Курбаса, дослідницею - Анною Коженьовською-Бігун

Анна - Доктор гуманітарних наук (PhD). Випускниця Факультету театрознавства Театральної академії у Варшаві та кафедри українознавства Варшавського університету.
🔹Перекладачка української літератури та фільмів українською, білоруською та англійською мовами.
🔹Упорядниця та наукова редакторка книги польською мовою “Łeś Kurbas. Pisma teatralne” ( “Лесь Курбас. Театральні записки”), що була видана в 2021 році. Книга, яка є польськомовним відповідником “Філософії театру” Леся Курбаса. Та якою наша команда також послуговувалась під час вибору матеріалу для документального аудіосеріалу.
🔹В проєкті “Горизонти Курбаса” є експерткою, консультанткою та ведучою епізодів про режисерську, акторську та дослідницьку діяльність Леся Курбаса, адже саме досвід Анни Коженьовської-Бігун допоможе розкрити закладені коди та символи в текстах, які писав Леся Курбас майже 100 років тому.

🔸Фінансування здійснюється зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2023 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut. goethe.de

♯♭