ГОРИЗОНТИ КУРБАСА. УЧАСНИКИ ПРОЄКТУ

08 лис 2023

Щойно команда театру вирішила реалізувати проєкт “Горизонти Курбаса”, нашу увагу привернули закордонні дослідниці діяльності Леся Курбаса. Минулого тижня ми познайомили Вас з Анною Коженьовською-Бігун .
Сьогодні представляємо Мейгіл Фавлер - історикиню (PhD), доцентку Стетсонського Університету (США), викладачку ЛНУ імені Івана Франка, членкиню організаційного комітету Семінару Даниліва (Канада) та членкиню Наукового товариства ім. Т.Шевченка у Нью-Йорку.
🔹 Авторка книги Beau Monde on Empire's Edge: State and Stage in Soviet Ukraine (Торонто, 2017). Зараз Мейгіл пише книгу про жінок в театрі України ХХ ст. та книгу про львівський театр ПрикВО.

🔹Запросити до участі в проєкті саме Мейгіл Фавлер як експертку нас спонукали її дослідження української культури та театру в період радянського союзу, через колективну біографію митців 1920-1930-х роках.
🔹Також, з ініціативи Майї Гарбузюк, Мейгіл викладає Постколоніальні студії на кафедрі театрознавства та акторської майстерності ЛНУ імені Івана Франка. І саме про Леся Курбаса і постколоніалізм в окремому епізоді нашого документального аудіосеріалу нам розповість Мейгіл.

🔸Фінансування здійснюється зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2023 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut. goethe.de

♯♭