Показ фільму «Покинута кав'ярня»

11 чер 2024

🔸️Спільнота Львівського академічного театру імені Леся Курбаса запрошує на перегляд фільму "Покинута Кав'ярня" (1994) та бесіду про мистецькі спільноти 1990-х у Львові, їхні відлуння та актуальності сьогодні.

🔹Взаємодія між містом та митцями може приймати різноманітні форми і мати варіативний характер. Місто як живий організм стає джерелом натхнення для творчості митців, надає контекст та ресурси. З іншого боку, митці впливають на місто через свої творіння, які можуть перетворювати публічний простір, впливати на візуальний образ міста та сприяти розмаїттю культурного життя.
Переданий нещодавно Міському медіаархіву Центру міської історії Центрально-Східної Європи фільм Віктора Неборака "Покинута кав’ярня" (1994), який є частиною архіву Назара Гончара, є ще одним добрим свідченням про важливість стосунків між містом і його "поетами", місцями збору і спілкування спільнот, їхнім життям, а згодом і покинутістю. У фільмі Назар Гончар як провідник супроводжує по точках здибанок митців у місті і так знайомить глядача з його персонажами та просторами.

Співбесідники:
* Курбасівці
* Христина Назаркевич, германістка, перекладачка, літературознавиця, дружина Назара Гончара
* Олексій Кравчук, актор, режисер, театральний діяч, військовослужбовець
* Олена Турянська, мисткиня, авторка витинанок, інсталяцій, об'єктів та артбуків, дизайнерка інтер'єру
* Данило Ільницький, літературознавець, есеїст, музикант
* Олександр Маханець, історик, головний архівіст Міського медіаархіву Центру міської історії

Провідник:
Андрій Воронов

Дизайнерка афіші:
Катерина Дендюк

Подія відбувається у партнерстві з Центром міської історії Центрально-Східної Європи та Мистецькою Бібліотекою і є своєрідним епілогом циклу акцій "Назар Гончар: Гра знарочна" до 60-річчя Назара Гончара.
Участь в події безкоштовна за попередньою реєстрацією

♯♭