Проєкт "ГОРИЗОНТИ КУРБАСА"

01 жов 2023

Нарешті можемо поділитись неймовірною новиною!

Команда Театру розпочала роботу над реалізацією вимріяного та довгоочікуваного проєкту “Горизонти Курбаса” за підтримки Goethe-Institut Ukraine та Auswärtiges Amt.

Наш проєкт має на меті розширити горизонти пізнання феномену постаті видатного режисера-новатора Леся Курбаса, його важливий внесок для розвитку українського театрального мистецтва та культури в контексті минулого та сучасного.

Значення постаті Леся Курбаса важко переоцінити, адже йому вдалось здійснити революцію в театральному мистецтві та вивести український театр на якісно новий рівень. Саме Курбас один з перших заговорив про відмінність українського театру від російського та створив свою власну школу, яка вирізнялась інноваційністю та високим професіоналізмом на рівні кращих світових зразків.

В часі сьогоднішньої війни росії проти України нашим надважливим завданням є берегти українську культуру та власну ідентичність, розповідати світові про тих її представників, яких знищив і продовжує нищити радянсько-московський окупант.

В цьому проєкті Курбас та його філософія театру стали джерелом нашого натхнення і ми прагнемо дати голос цим його пошукам та здобуткам, щоб він звучав, надихав та промовляв.

З великою любов’ю та повагою, з особливо теплою вдячністю за підтримку, ми присвячуємо цей проєкт пам‘яті дорогої нам Майї Володимирівні Гарбузюк ❤️

Фінансування здійснюється зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2023 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut. goethe.de

♯♭