БЛАГОДАРНИЙ ЕРОДІЙ | ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ

21 кві 2020

БЛАГОДАРНИЙ ЕРОДІЙ
Чудний глум на одну дію за Григорієм Сковородою
Онлайн-трансляція відеоверсії вистави - 24 квітня о 19:00

"Серце подібне царю, що в убогій хижі і шатах живе. Всяк його зневажає. А кому відкрилась велич його, той, упавши ниць, раболіпно йому вклоняється і наскільки можливо, все відкинувши, насолоджується його і лицем, і бесідою. Слово оце: “Сину, бережи серце твоє” - сей зміст і сік в собі таїть. Сину! не зважай на те, що тіло твоє є убога хижка і що плоть твоя є плетиво і ткання простонародне, одежа проста, слаба і нечиста. Не суди по обличчу нічого, нікого ані себе самого. У хижці тій і під убогою тою одежиною найдеш там царя твого, батька твого, дім твій, ковчег його, кифу, гавань, петру і спасіння твоє. Добре тільки бережи, шануй і помічай".

В одному із найвідоміших діалогів Григорія Сковороди мавпа Пишек і лелека Еродій розмислюють про вдячність як запоруку життєвої радості і внутрішнього спокою людини. Цей Пасхальний тиждень чи не найкращий час порозмислювати над вдячністю.

У виставі "Благодарний Еродій" філософські тексти переплітаються з образами картин Босха, що присутні у костюмах і проекціях. Це одна із візуально найкрасивіших вистав театру, що має давню історію, адже перша редакція «Благодарного Еродія» з’явилася в театрі ще у 1993 році і стала одією із знакових у новітній історії українського театру.

Задумник гри чудної — Володимир Кучинський
Сотворитель образів та візій — Богдан Поліщук
Забава з голосом і співом — Тамара Ґорґішелі
Навчителі пластики і рухів — Андрій Водичев, Ольга Сємьошкіна
Гра світла — Володимир Стецькович

Діють:
Еродій — Олег Онещак
Пішек — Тамара Ґорґішелі
Батько — Андрій Водичев
Мавпенята, Пиявиці, Хор — Тамара Ґорґішелі, Марія Онещак, Андрій Петрук, Наталія Рибка-Пархоменко, Денис Соколов, Марко Свіжінський, Ярослав Федорчук, Вероніка Позняк

Також перед трансляцією буде можливість почути коментар режисера Володимира Кучинського про історію створення вистави. Онлайн-включення відбудеться о 18:45 на нашій Fb-сторінці.

Онлайн-трансляція вистави відбудеться 24 квітня о 19:00 на наших офіційних сторінках в YouTube та Facebook
Не пропустіть!

♯♭