Світилина Ярослав Федорчук

Ярослав Федорчук

актор

Актор Львівського академічного театру імені Леся Курбаса. Актор кіно. Закінчив Львівський національний університет ім. І. Франка (2011), акторський курс Галини Воловецької. У 2009-2010 рр. працював у Львівському театрі ім. Лесі Українки.

Освіта:
2011 Львівський національний університет ім. І. Франка, факультет культури і мистецтв, акторський курс Г. Воловецької

Акторський досвід:
Львівський академічний театр імені Леся Курбаса:

2012 Біллі, «Ma-Na Hat-Ta (Небесна земля)», за п’єсою Інґеборґ Бахман «Добрий бог Мангеттену»
2012 Лукаш, «Лісова пісня» за Лесею Українкою
2013 Сабо, «Апокрифи» за Лесею Українкою
2013 Не хор, «Так казав Заратустра» за Ніцше/КЛІМом
2014 Фест, Куріо, Асистент, 1-й актор, Помічник режисера, «...п’єса Шекспіра „12 ніч“ зіграна акторами далекої від Англії країни що і не знали ніколи слів Шекспіра...» КЛІМ
2016 Мавпеня, Пиявиця, Хор, «Благодарний Еродій» Григорій Сковорода
2016 Клеомен, Блазень, «Зимова казка» Вільям Шекспір
2016 Міс Голлі, «Раптом минулого літа» за Теннессі Вільямсом
2017 Він, «Дихання» Данкан Макміллан
2018 Рей Дулі «Королева краси» Мартін МакДонах
2018 Баран «Перехресні стежки» за Іваном Франком

Львівський академічний театр імені Лесі Українки:
2009 Афанасій Іванович, «Сорочинський ярмарок», Микола Гоголь
2010 Шульц, «BlackComedy», П. Шеффер
2014 Вовчик «Баба» Павло Ар’є, режисер – Олексій Кравчук

Незалежні театральні проєкти:
2014 «Свиняча печінка» Сашко Брама
2014 Перформативне читання «Підірвані» Сара Кейн, Перша сцена сучасної драматургії «Драма.UA»
2017 Перформативне читання «Боженька» В. Печейкіна, Перша сцена сучасної драматургії «Драма.UA» , роль - Журавлик

Фільмографія:
2013 Тренер футбольної команди, «Хроніки» за Богданом Волошиним. Режисер – Іван Кравчишин
2013 «Вовче Серце», режисер – Сергій Гінсбург
2013 Головний лікар «Доторкнись і побач», режисер – Тарас Дронь
2017 Вовчик «Брама», режисер – Володимир Тихий
2017 Місько «ЕКС», режисер – Сергій Лисенко
2017 Помічник начальника поліції, «Шляхетні волоцюги», режисер – Олександр Березень
2017 Католицький священник, «Ефір», режисер – Кшиштоф Зануссі (Польща, Україна)
2020 Капелан, «Наші котики…», режисер – Володимир Тихий

Нагороди та відзнаки:
2016 Відзнака Львівської міської ради «Найкращий працівник культури» у сфері театрального мистецтва

♯♭